همه چیز درباره طراحی روف گاردن و اجرا آن
با توجه به افزایش آمار شهر نشینی و ساخت آسمان خراش ها و بنا های مرتفع و نیز محدودیت محیط های سبز شهری در داخل شهر های بزرگ، طراحی روف گاردن و اجرای آن در این شهر ها بیشتر از قبل خواهان پیدا کرده است. به علاوه شهروندان، نیاز به این گونه فضاهایی را بیشتر از زمان های گذشته احساس می کنند. به دلیل اهمیتی طراحی روف گاردن دارد، در این مقاله از گروه معماری استودیو 11 به بررسی طراحی روف گاردن و اجرای آن می پردازیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
دلیل های رونق گرفتن طراحی روف گاردن
از دلایل رونق گرفتن طراحی روف گاردن بخصوص در شهرهای بزرگ، در کنار ایجاد زیبایی بصری، می توان مورد زیر را اضافه کرد:
- عایق سازی طبیعی (حرارتی، رطوبتی و صوتی)،
- کنترل دمای ساختمان،
- پویا کردن فضای مرده و بلا استفاده پشت بام،
- ایجاد فضای استراحت و تفریح برای ساکنین،
- خلق سطوح چشم نواز،
- افزایش پایداری و
- مدیریت صحیح آب باران
نکته جالبی که درباره وجود چنین فضا هایی در شهر ها می توان به آن اشاره کرد این است که با طراحی روف گاردن و اجرای آن می توان میزان آلودگی را کم کرده و شرایط مناسب تری را برای کسانی که در آن جا اقامت دارند، فراهم ساخت.
روف گاردن
بام سبز یا روف گاردن، تمام یا قسمتی از فضای بام می باشد که توسط گیاهان پوشیده شده و فضای سبز و پویایی به وجود می آورد. امروزه طراحی بام سبز در ساختمان ها، با سرعت چشم گیری رو به رشد می باشد.
روند عمودی شدن شهر ها و صنعتی شدن آنها باعث می شود که دسترسی به فضاهای باز و محیط های طبیعی برای انسان دشوار شود. به همین دلیل، امروزه فضا های حداقلی در محل زندگی انسان مانند حیاط، بام یا تراس، محبوبیت بسیاری به دست آورده است. در طی سال های گذشته، طراحی فضا هایی همچون بام سبز یا تراس گاردن توسط مهندسین، مشاوران و سازندگان ساختمان به طور گسترده مورد توجه قرار گرفته است. این فضا ها مساحت قابل ملاحظه ای را به ساختمان اضافه نموده است و محیط جدیدی را برای ساکنان فراهم می کنند. در طراحی روف گاردن، همچنین از انواع آبنما، آلاچیق، پرگولا، فلاورباکس، مبلمان، نیمکت و باربیکیو هم استفاده می شود.
به وجود آوردن فضا های سرسبز در شهر های بزرگ که به حیاط یا فضای کافی مجهز نمی باشند، موضوع دشواری به نظر می رسد. با این حال، این محدودیت نمی تواند نیاز به فضا های سبز را کم تر کند. طراحی و ساخت بام سبز و محیط های مشابه آن، راه حلی جایگزین برای بر طرف نمودن این مشکل به شمار می رود. بنابراین، فضای بالای ساختمان که در غیر قابل استفاده به نظر می رسید، می تواند با تبدیل شدن به بام سبزی زیبا، دنج و سرسبز، به مکانی برای دورهمی های خانوادگی تبدیل شود. اگر تصمیم دارید بام خود را به یک باغ بام زیبا تبدیل کنید، ما در این زمینه آماده ارائه کمک به شما هستیم. مطالب زیر می توانند در تصمیم گیری و طراحی کلی بام سبز به شما کمک کنند.
مزایای روف گاردن
در دنیای امروزی بام سبز فقط یک مکان لوکس در شهر های بزرگ نمی باشد، بلکه با آگاهی از فواید اقتصادی و اجتماعی آن به مرور زمان به یک نیاز برای زندگی مدرن جامعه امروز تبدیل گشته است. در این بخش از مقاله طراحی روف گاردن، برخی از نکات مثبت روف گاردن یا بام سبز را بررسی می کنیم.
بام سبز از جهت داشتن گل و گیاه، کاهش آلودگی هوای شهری را باعث می شود و کربن حاضر در هوا را جذب می سازد و با ساختن اکسیژن و ایجاد رطوبت در محیط، هوا را تصفیه و مطبوع می سازد. همچنین در جایگاه یک عایق حرارتی و کنترل کننده دما در ساختمان عمل می کند و جذب حرارت را کم کرده و باعث خنک تر شدن محیط می گردد.
به علاوه محیطی مطلوب و دنج را برای کسانی که در آن جا اقامت دارند، به جهت استفاده تفریحی و رفاهی، دورهمی های خانوادگی و دوستانه ایجاد می سازند و این گونه سطح کیفی زندگی را افزایش می دهد.
روف گاردن محیطی مطلوب و دلنشین را از جهت کاشت گیاهان ایجاد می سازد و فضا های سرسبز شهری و منظر شهری را بهبود می بخشد. از نگاه عایق صوتی بودن، سر و صدا را می کاهد. محیطی بی استفاده را به بهترین شکل به فضای سرسبز، مفید و قابل استفاده تبدیل می کند.
مزایای اقتصادی روف گاردن
- هزینه های مربوط به نوسازی و تعمیرات اساسی کاهش می یابد.
- هزینه های انرژی و دفع فاضلاب کاهش می یابد.
- هزینه سیستم تهویه کاهش می یابد.
- کاهش ۱۰ الی ۵۰ درصدی هدر رفت و جاری شدن آب حاصل از بارندگی ها به داخل فاضلاب های شهری ( روف گاردن با پوشش گیاهی خود مانع از هدر رفتن آب باران شده و آب کمتری روانه فاضلاب شهری شده و بیشتر جذب گیاهان می شود و در اکوسیستم طبیعت باقی می ماند. )
- پوشش سبز سقف، به دلیل نگهداری و محافظت از کف پشت بام در برابر اشعه خورشید، گرما و سرما، طول عمر مفید سقف ساختمان را دو تا سه برابر می کند.
معایب روف گاردن
مزایای ایجاد روف گاردن بر روی بامها میتواند به دلیل تحمل شرایط اقلیمی، استفاده از مواد و گیاهان مناسب در طراحی و جلوگیری از افزایش وزن و تعمیرات سخت روی سازه ها، به بهرهوری انرژی و کاهش هزینهها منجر شود. اما در صورتی که در طراحی و اجرا دقت لازم صورت نگیرد، ممکن است مشکلاتی پیش آید که به موارد زیر میپردازیم.
اولاً، طراحی روف گاردن باید با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی منطقه ایجاد شود و انتخاب مناسب متریال و گیاهان ضروری است. عدم تطبیق با شرایط منطقه هدف میتواند موجب مشکلاتی شود.
دوماً، وزن روف گاردن به دلیل وزن خاک، گیاهان، سازهها و تجهیزات، میتواند به معیارهای سازهای قابل قبول منافات داشته باشد. اما با اجرای تمهیدات لازم میتوان این مشکل را حل کرد. در ساختمانهای جدید میتوان در زمان طراحی و ساخت وزن روف گاردن را در نظر گرفت و سازه را تقویت کرد. در ساختمانهای قدیمی نیز استفاده از روف گاردن با سیستم مدولار بهترین راهکار است.
سوماً، انتخاب گیاهانی که ریشه عمیق دارند وارد ضرر به سیستم عایق سقف میشود. این تعمیرات با سختی همراه بوده و مشکلاتی ایجاد میکند. برای جلوگیری از این مشکل، باید در انتخاب گیاهان مناسب از نظر پوشش گیاهی مشورت کرد.
و در نهایت، هزینه اجرای اولیه روف گاردن نسبت به سقفهای معمولی بالاست. اما در درازمدت و با بهرهبرداری از کاهش هزینههای انرژی و نگهداری بام، این هزینهها جبران میشوند و میتوان با توجه به مزایای آن، به صرفهترین راه حل برای ساختمان باشد.
طراحی روف گاردن و اجرای آن توسط تیم حرفه ای معماری استودیو ۱۱
در صورتی که شما هم علاقمند به داشتن یک محیط زیبا و سرسبز در محل زندگی خود هستید، مشاوران ما در کنار شما خواهند بود تا بتوانید روف گاردن رویایی خود را داشته باشید و در ساعات مختلف از آن لذت ببرید.
جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۹۵۲۷۵۹۶
Add a Comment