طراحی پنت هاوس

طراحی پنت هاوس

طراحی پنت هاوس

پیشرفت‌ های ایجاد شده در صنعت ساختمان‌ سازی سبب ایجاد  تغییر در زندگی‌ شده است. تجهیز شدن ساختمان‌ ها، افزایش طبقه ها و پیشرفت طراحی سازه‌ ها باعث شده تا انسان‌ ها به جستجوی تنوع و تلاش برای دستیابی به ایده‌ آل‌های خود بپردازند. طراحی پنت هاوس نمادی از کمال‌ خواهی و تکامل در جامعه امروزی است. این واحد های آپارتمانی با طراحی و ویژگی‌ های خاص، نماد زندگی لوکس و تجمل‌ گرا هستند و تا حدی مطابق تمایلات انسان‌ ها برای دست یابی به بهترین‌ ها می‌ باشند. از این رو افراد بسیاری علاقه دارند تا یک پنت هاوس به منظور زندگی و یا سرمایه گذاری داشته باشند. از جهت اهمیت پنت هاوس در این مقاله از گروه استودیو معماری 11 به بررسی موارد مورد نیاز در حوزه طراحی پنت هاوس می پردازیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

 

جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: ۰۹۱۲۹۵۲۷۵۹۶

 

پنت هاوس چیست؟

کلمه پنت هاوس یا Penthouse به آخرین طبقه یا یکی از طبقه های بالا در یک اختمان بلند مرتبه یا برج اطلاق می شود که این نوع ساختمان ها، بنا هایی با شکوه و منحصر به فرد هستند و به صورت اختصاصی طراحی و ساخته می‌ شوند. این برج ها اغلب در بازار املاک لوکس به منظور جذب ثروتمند ترین مشتریان و سرمایه‌ گذاران در نظر گرفته می‌ شوند.

لازم به ذکر است که آپارتمان‌ های معمولی با Penthouse تفاوت بسیاری دارند. طراحی آن زیبا و کاربردی تر است و می‌ توان آن را به عنوان یک سازه محدود به سقف ساختمان توصیف کرد. طراحی آن با هدف ارائه فضای سطح بالا به افراد طراحی شده و ویژگی‌ هایی نظیر فضای سبز پایدار و نور طبیعی را برای ساکنان فراهم می‌ کند.

اندازه و قیمت پنت هاوس ها

جالب است بدانید که مساحت پنت هاوس از چهارصد و پنجاه متر مربع شروع می شود و به بیش از ۱۷۰۰ متر مربع نیز می رسد. البته این محاسبه زیر بنای مفید با تصرف مسکونی می باشد و دربرگیرنده تراس و مشاعات نمی گردد. با توجه به ناحیه، طبقه ای که قرار است پنت هاوس در آن جا باشد، امکانات و لوازم و دیگر تدابیر طراحی پنت هاوس، قیمت پنت هاوس تعیین می گردد. قیمت پنت هاوس ها از قوانین رایج قیمت گذاری املاک پیروی نمی نماید و به علت فرق آن با سایر واحد ها، به شیوه های دیگری قیمت گذاری می گردد.
پنت هاس ها غالبا بر روی آپارتمان هایی با حداقل ۱۰ طبقه بنا می شوند. البته امروزه به جهت بازار گرمی مشاوران املاک در خرید و فروش واحد های آپارتمانی، معنای دیگری از این واژه را عمومی کرده اند و برای بالا بردن نرخ واحد های آپارتمانی از طبقات چهار به بعد را حتی با توجه به داشتن هیچگونه امکانات خاص و ویژه و تنها به دلیل داشتن منظره دور دست، پنت هاوس می نامند.

تاریخچه پنت هاوس

ایده یک آپارتمان پنت هاوس، به خصوص در طراحی آسمان خراش، به دهه 1920 برمی گردد. رشد اقتصادی باعث رونق ساخت و ساز در نیویورک شد زیرا مردم به شهر نقل مکان کردند. در آن زمان، پشت بام‌های ساختمان معمولاً برای اتاق‌های خدمتکار تنگ و همچنین سیستم‌های تعمیر و نگهداری و تاسیسات استفاده می‌شد. همچنین در گذشته نقاش‌ها و هنرمندان که از درآمد کمی برخوردار بودند و پول خرید خانه‌های معمولی را نداشتند اتاق‌های زیرشیروانی را برای زندگی انتخاب می‌کردند. با بلندتر شدن ساختمان ها، ساکنان خواستار دسترسی به نور و مناظر بودند و شروع به اجاره غیرقانونی این فضاها کردند. در سال 1925، دولت زندگی پنت هاوسی را قانونی کرد و از آن زمان نقاش‌ها جای خود را به ثروتمندان و اشراف داده و  آپارتمان ها به طور فزاینده ای تجملاتی و لوکس  شدند.

نقشه کشی در طراحی پنت هاوس

طراحی تمامی قسمت‌ های یک ساختمان خیلی مهم می باشد. برای ساخت یک پنت هاوس عالی، می بایست به همه جزئیات و نیاز های آن توجه کرد. طراحی پنت هاوس، حد و مرز مشخصی ندارد و بخشی از آن وابسته به شرایط مختلف مثل فرهنگ، آب و هوا، فضای اجتماعی و بخش دیگر ای هم وابسته به شرایط اقتصادی، قوانین و مقررات شهری می باشد. استاندارد های طراحی پنت هاوس عموماً در دو نوع سبک مدرن و کلاسیک اجرا می شوند و هر دو نوع طراحی پنت هاوس طرفداران خاص خود را دارند.

طراحی پنت هاوس دوبلکس

طراحی پنت هاوس دوبلکس

در مبحث نقشه کشی پنت هاوس، طراحان و معماران باید دقت کنند که نقشه کشی آن ها فقط به یک واحد محدود نمی شود؛ برای تهیه نقشه پنت هاوس باید بدانند که این واحد ها قرار است در بالاترین قسمت برج مسکونی ساخته شوند. بنابراین نقشه کشی آن باید برای کل برج انجام گردد نه فقط برای پنت هاوس در بالای برج مورد نظر.

نقشه کشی پنت هاوس براساس استاندارد ها و قوانین خاص انجام می گیرد و در نهایت یک نقشه پایلوت دقیق از بالا و چشم‌ انداز کلی پنت هاوس آماده می گردد. آن چه مراحل ارائه یک نقشه کامل و جامع از پنت هاوس های لوکس را تکمیل می سازد و کار طراح نقشه و معمار را حرفه ای جلوه می نماید این است که نقشه های دیگری از نمای متفاوت از پنت هاوس نیز تهیه گردد.

در استاندارد های طراحی پنت هاوس ها بیشتر دارای دیدی چهار طرف باز بوده اما در تعدادی از ساختمان ها به علت شرایط زمین، دید سه طرف باز هم در طراحی پنت هاوس می توان دید. به منظور رسم یک نقشه برای پنت هاوس لازم است محل هایی برای پلکان ها (برای پنت هاوس های لوکس دوبلکس)، درب ورودی، اتاق ها، حمام و سرویس های بهداشتی در مکان های گوناگون، اتاق مخصوص خدمت کار ها، محل دقیق سونا، استخر، جکوزی، بالکن ها و تراس با ابعاد گوناگون، باغ یا فضای سبز روی تراس یا سقف، دیوار های دکوراتیو، پنجره ها و … دقیقاً مشخص گردند.
توجه به محل های به ظاهر کم اهمیت بر روی نقشه عامل دیگری می باشد که می تواند معماری پنت هاوس را در برج های مسکونی موفق جلوه دهد. محل و اندازه پارکینگ اختصاصی، انباری ها، محل تأسیسات، لوکیشن لوله کشی ساختمان و … مثال هایی از این موارد هستند. توصیه می کنیم با طراح دکوراسیون داخلی مشورت نماپید که در صورت نصب سقف های کاذب، آن ها را نیز در نقشه اضافه کند.

انواع طراحی پنت هاوس

طراحی پنت هاوس کوچک

با توجه به متراژ کوچک آپارتمان‌ های امروزی، برای داشتن یک پنت‌هاوس کوچک، نیاز به طراحی خاصی داریم. در زمان طراحی یک پنت‌هاوس کوچک، باید فضا را بهینه سازی کنیم و از رنگ‌ های روشن برای دیوار ها و کف خانه استفاده کنیم. معمولاً پنت‌هاوس به خاطر فضایش دل‌ باز شناخته می‌ شود. اگر نکات خاصی در این زمینه رعایت نشود، ممکن است حس دل باز و فضای آزاد به کمیت کافی نرسد. همچنین، در طراحی باید فضا هایی مانند اتاق خواب، تراس، اتاق نشیمن، سالن پذیرایی و راهرو‌ های وسیعی در نظر بگیریم.

طراحی پنت هاوس دوبلکس

پنت‌ هاوس‌ ها، در واقع، نیازی ندارند که حتما به صورت دوبلکس باشند. ولی اگر می‌ خواهید یک پنت‌ هاوس لوکس و مدرن داشته باشید، بهتر است یک پنت‌ هاوس دوبلکس را انتخاب کنید. پنت‌ هاوس دوبلکس علاوه بر ارائه فضای بیشتر، امکان طراحی فضا های اختصاصی‌ تر و ایجاد تفاوت‌ های سطحی بین فضا ها را دارد. از طریق استفاده از پله درونی، می‌ توان به جلوه‌ ی دیگری در پنت‌ هاوس دوبلکس دست پیدا کرد. همچنین، به دلیل وجود فضای بالا، پنت‌هاوس دوبلکس امکانات بسیاری برای اجرای طرح‌ ها و نقشه‌ های ویژه فراهم می‌ کند. در پنت‌ هاوس دوبلکس، می‌ توان سقف‌ های شیشه‌ ای را در سالن پذیرایی یا نشیمن و همچنین در اتاق خواب‌ ها پیاده‌سازی کرد.

طراحی پنت هاوس تریپلکس

طراحی پنت‌ هاوس می‌ تواند به صورت دوبلکس یا تریپلکس صورت گیرد تا به شخص متقاضی خدمات کامل‌تر ارائه شود. در طراحی پنت‌ هاوس، انتخاب مبلمان و چیدمان فضا باید به همراه نظر کارشناسان طراحی داخلی انجام شده و بر اساس مبانی رنگ‌ شناسی صورت بگیرد.

در صورتی که پنت‌ هاوس دوبلکس و یا تریپلکس باشد، بخشی از طبقه های بالاتر به صورت وُید طراحی می‌شود تا طبقه‌ ی اول پنت‌هاوس سقفی بلند تر و مجلل‌ تر داشته باشد. به طور معمول، وُید را در فضای پذیرایی و نشیمن طبقه‌ی اول پنت‌هاوس ایجاد می‌ کنند تا زیبایی و جلال خاصی به ساختمان ببخشند.

طراحی پنت هاوس کوچک

طراحی پنت هاوس کوچک

نکات مهم در طراحی پنت هاوس

  1. استفاده از رنگ‌های روشن برای دیوار ها، کف‌پوش، کاغذ دیواری، ستون‌ها و سقف و تمام سطوح فضای داخلی برای ایجاد فضای خوش آیند و باز.
  2. در طراحی پنت‌هاوس کوچک باید به فضا هایی مانند اتاق خواب و تراس، اتاق نشیمن، سالن پذیرایی و راهرو های وسیع در بین اتاق‌ها توجه شود.
  3. یکی از انتظارات اصلی از یک پنت‌هاوس، داشتن دیدی باز به منظره‌ های طبیعی بیرون ساختمان است. بنابراین، فضای داخلی باید بسیار نورگیر باشد، و هرچه این نورپردازی بیشتر باشد، تصور فضای دل باز تری را به مخاطب القا می کند. بنابراین، میزان نوری که از محیط خارجی وارد پنت‌هاوس می‌ شود را نیز مد نظر قرار دهید.
  4. یکی از نکات بسیار مهم استفاده از مواد و متریال با کیفیت در فضای داخلی پنت‌هاوس کوچک است. طراحی دیوار ها، ستون‌ ها یا کف اتاق‌ ها به شکلی آکواریومی جذابیت ویژه‌ای به فضای شما می‌ بخشد. همچنین، می‌ توانید از شمعدان‌ های شیشه‌ای در ستون‌ های داخلی پنت‌هاوس استفاده کنید تا جلال و زیبایی را به تصویر بکشید. همچنین، استفاده از دیوار های کاملاً شیشه‌ای بین تراس و فضای داخلی نیز مورد توصیه است. استفاده از دیوار های آینه در فضای داخلی پنت‌هاوس کوچک نیز به خلق فضا کمک بسیاری می‌ کند.

مهارت های لازم برای طراحی معماری پنت هاوس

معماری پنت‌هاوس هم همانند سایر حوزه‌های معماری و مهندسی، نیاز به مهارت و تجربه زیادی دارد. مهارت در ارائه نقشه‌ های زیبا، اصولی و استاندارد، به همراه دانش تخصصی در این زمینه، می‌ تواند به شما کمک کند تا به نتایج بهتری دست یابید.

به علاوه، مهارت‌های دیگری نیز در نقشه‌ کشی پنت‌هاوس نقش مهمی ایفا می‌ کنند. این مهارت‌ ها عبارت هستند از:

  • آشنایی با استاندارد های ساخت و ساز،
  • شناخت انواع مصالح ساختمانی مانند بتن، فولاد، آجر و … ،
  • تسلط بر طراحی آپارتمان‌ های لوکس در مرکز شهر،
  • توانایی رسم نقشه از زوایای مختلف،
  • مهارت در نقشه‌ کشی پنت‌هاوس‌های لوکس، دوبلکس یا سه‌ طبقه،
  • آشنایی با استفاده از ابزار های نقشه‌کشی، اصول نقشه‌ خوانی، تبدیل اطلاعات نوشتاری به زبان نقشه، اجرای دقیق مقیاس‌ ها در نقشه و ….

ویژگی های منحصر به فرد پنت هاوس

  • فضای آزاد با منظره‌ای شفاف رو به دور دست‌ها

به طور کلی هر طبقه از پنت‌هاوس‌ ها به نحوی ساخته می‌ شوند که به فضای بیرونی دسترسی کامل داشته باشند. نمای یک آپارتمان لوکس در بالای برج می‌ تواند رو به دریا، اقیانوس، کوهستان، باغ و … باشد. این تنها ویژگی مثبت است که در سایر آپارتمان‌ ها نمی‌ شود داشت. فضای آزاد تراس در این مدل آپارتمان‌ ها، مکان مناسبی برای برگزاری جشن‌ ها و پذیرایی از مهمان‌ ها می‌باشد. به علاوه در برخی از پنت‌ هاوس‌ها، فضایی مخصوص ورزش و بازی و … در تراس‌ های وسیع در هوای آزاد ساخته می‌ شوند.

  • عدم وجود آلودگی صوتی، همسایه ها و وجود فضایی کاملا امن و خصوصی

در صورتی که یک پنت‌هاوس را برای زندگی انتخاب کنید، از سروصدا، آلودگی و شلوغی شهر در امان خواهید بود. صدای همسایگان، شما را آزار نخواهد داد. صدا های عجیب و غریب ناشی از عبور افراد مختلف در آپارتمان را نخواهید شنید. اختلالی در امنیت و آرامش شما ایجاد نخواهد شد و در آخر، زندگی بدون استرس را سپری خواهید نمود. این سبک زندگی لذت بسیاری دارد.

  • امنیت بالا

با زندگی در یک پنت‌هاوس در بالای یک برج بلند مسکونی، نهایت امنیت در ساختمان را تجربه می‌کنید. بسیاری از این واحدها مجهز به فناوری‌های پیشرفته امنیتی هستند.

  • دسترسی به هوای آزاد و نور طبیعی

تمام طبقات یک پنت‌هاوس از هوای آزاد و سالم و همچنین نور کافی برخوردارند، زیرا در بالاترین نقطه ساختمان واقع شده‌اند.

  • طراحی سفارشی و منحصر به فرد

بسیاری از آپارتمان‌هایی که در نقاط مختلف شهرها ساخته می‌شوند، طرح و ابعاد معینی دارند و امکان تغییر در دکور اصلی نما وجود ندارد؛ اما در پنت هاوس‌ها این مسأله متفاوت است. ساخت و طراحی کل ساختمان این واحدهای مدرن به بهترین شکل و به صورت کاملاً سفارشی و طبق سلیقه مشتری ساخته می‌شود.

  • گرمای کافی در فصل زمستان

پنت‌هاوس‌ها مجهز به سیستم‌های گرمایشی ایده‌آل هستند. بنابراین زندگی در بالاترین نقطه، محدودیتی در تأمین گرما در فصل زمستان نخواهد داشت.

  • تأمین رفاه و آسایش زندگی

پنت‌ هاوس‌ ها عموماً آپارتمان‌هایی هستند که نهایت رفاه و آسایش زندگی را ایجاد میکنند. تمام امکاناتی که برای یک زندگی راحت نیاز است در این آپارتمان‌ها فراهم شده است.

پنت هاوس طراحی داخلی

پنت هاوس طراحی داخلی

طراحی پنت هاوس با گروه معماری استودیو11

مانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدیم، طراحی پنت هاس دارای نکات ریز بسیاری است که لازم است با دقت به آن ها بپردازید. بهتر است در این زمینه با معماران مجرب کار کنید تا بتوانند پنت هاوس رویایی شما را برای شما به ارمغان آورند.

استودیو 11 در بخش‌ های معماری، معماری‌داخلی، طراحی مبلمان، نما و لنداسکیپ، طراحی ویلا و طراحی پنت هاوس فعالیت دارد و تخصص و عمده فعالیت مجموعه در بخش معماری و دکوراسیون داخلی می‌ باشد. حوزه‌ی فعالیت این مجموعه در تهران ،ترکیه ، تبریز است.

ماموریت و هدف ما با تکیه بر دانش و تخصص چندین ساله ،طراحی و اجرای فضا‌های کاربردی و منطبق بر سلایق شما کارفرمایان عزیز می‌باشد.

جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: ۰۹۱۲۹۵۲۷۵۹۶

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *