نورپردازی در دکوراسیون داخلی
توجه کامل به اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی و اجرای صحیح آن بسیار حائز اهمیت است. بدون رعایت این اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی، نورپردازی قادر به تاثیر گذاری مطلوب و داشتن کار آیی لازم نخواهد بود. به علاوه، در برخی موارد ممکن است این نورپردازی اثرات نامطلوبی روی افراد داشته باشد. به همین دلیل، قبل از انجام نورپردازی در دکوراسیون داخلی، باید اطمینان حاصل کرد که اصول مربوطه رعایت شده است. همچنین، استفاده از محصولات مناسب نیز در این زمینه بسیار مهم است. به دلیل اهمیت این موضوع، در این مقاله از سایت استودیو معماری 11 به بررسی و شناخت اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی می پردازیم. با ما همراه باشید.
جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: ۰۹۱۲۹۵۲۷۵۹۶
انتخاب نورپردازی متناسب با کارایی فضا
محل قرارگیری منبع نور
استفاده از منابع و سیستم های روشنایی متنوع
تنوع در هر زمینه ای جذابیتی شگفت انگیز را ایجاد می کند. یکی از اصول مهم در نورپردازی در دکوراسیون داخلی ساختمان، استفاده از انواع منابع روشنایی و طرح های متنوع در فضا های مورد نظر است. لامپ های مخفی، انواع زیادی دارند که در هر یک می توانند در شدت نور، رنگ، تمرکز نور و ویژگی های دیگر متفاوت باشند. بنابراین، بهتر است بر اساس نیاز فضای نورپردازی، از ترکیب آن ها استفاده کنیم. به عنوان مثال، در سقف سالن های پذیرایی می توان از ترکیب مختلف آن ها برای نورپردازی دکوراتیو یا نورپردازی عمومی استفاده کرد. لامپ های ریسه ای مخفی که نور نواری ایجاد می کنند، بسیار محبوب هستند و برای نورپردازی هایی که نیاز به طول زیاد و روشنایی یکنواخت دارند، استفاده می شوند. این ریسه ها معمولاً به صورت نور پردازی نقطه ای در کنار نورپردازی از سقف و با استفاده از رنگ های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
هماهنگی نورپردازی با معماری داخلی
برای دستیابی به تأثیر گذاری بیشتر، نورپردازی در دکوراسیون داخلی باید با سایر ارکان طراحی دکوراسیون داخلی سازگاری داشته باشد. یکی از این ارکان، معماری داخلی ساختمان است. در بعضی موارد، معماری خود به عنوان راهنمایی در طراحی نورپردازی در دکوراسیون داخلی عمل می کند. اما گاهی نیاز است تغییرات جزئی در آن اعمال شود تا نورپردازی بهبود یابد. در هر صورت، این دو باید به صورت هماهنگ و مکمل با یکدیگر عمل کنند. به عنوان مثال، در مکان هایی که به لحاظ معماری کمترین نور طبیعی را دریافت می کنند، نیاز است تا نورپردازی قوی تری انجام شود. همچنین، می توان انواع نورپردازی تزئینی را در دیوار ها و سقف ها نصب کرد و نور های مخفی را در مکان هایی قرار داد که در معماری ساختمان برای آن ها در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، در طراحی داخلی، یک دیوار برای نصب تلویزیون در نظر گرفته می شود و در این صورت نیز نورپردازی در دکوراسیون داخلی در آن اجرا می شود.
نورپردازی در دکوراسیون داخلی هوشمند
در اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی ساختمان، رعایت مصرف برق، کنترل و صرفه جویی در آن از موارد مهمی است. یکی از راه های مناسب برای دستیابی به این هدف، استفاده از سیستم های هوشمند در نورپردازی در دکوراسیون داخلی است. با استفاده از نورپردازی هوشمند، نیازی به استفاده از کلید های خاموش و روشن کردن نور وجود ندارد. زیرا این کار توسط سنسور ها انجام می شود. به این ترتیب، استفاده از نور ساده تر و کارآمد تر می شود و در نتیجه مصرف برق نیز صرفه جویی می شود. نورپردازی هوشمند شامل استفاده از سنسور های نوری، سنسور های حرکتی و لامپ های با کنترل زمانی است که در زمان مشخصی روشن و خاموش می شوند. در هوشمند سازی نورپردازی در دکوراسیون داخلی، از تکنولوژی های به روز و کنترل روشنایی منابع نور با استفاده از گوشی های هوشمند و از راه دور نیز استفاده می شود.
زاویه و جهت انعکاس نور لامپ ها در نورپردازی در دکوراسیون داخلی
لامپ ها را می توان در زوایا و جهت های مختلف طوری نصب کرد که نور به سمتی که مورد نظر است هدایت شده و یک سطح معینی را روشن کند. برای مثال در راه پله ها گزینه های متنوعی برای نورپردازی در دکوراسیون داخلی وجود دارد. می توان نورپردازی را بالای نرده ها به گونه ای انجام داد تا نور به سمت پایین منعکس شود و یا این که نور را روی پله ها کنار دیوار به سمت بالا منعکس کرد این موضوع تا حدودی سلیقه ای است اما پارامتر های مهم دیگری نیز وجود دارد که آن را به اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی ساختمان مرتبط می کند. شدت روشنایی لامپ، میزان تمرکز نوری و فاصله ی آن با سطح مورد نظر، کیفیت پرتو های منعکس شده را تحت تاثیر قرار می دهد. از طرف دیگر محدودیت ها را هم باید در نظر بگیریم. مثلا زاویه ی تابش به نحوی تنظیم نشود که موجب آزار چشم ها گردد.
سیم کشی ها و منابع تغذیه در نورپردازی در دکوراسیون داخلی
به طور معمول، ابتدا طراحی نورپردازی با توجه به اصول آن انجام شده. و سپس در صورت امکان در مراحل نازک کاری ساختمان بسترهای لازم از جمله کانال های سیم کشی برای نصب و پیاده سازی آن مهیا می گردد. در صورتی که پس از تکمیل ساختمان نورپردازی انجام شود. باید زیرسازی مناسب توسط فرد ماهر و با تجربه انجام بگیرد. و برای نصب لامپ های مخفی و سایر لامپ های هالوژن و ریسه ها جاسازی با دقت انجام شود و اگر نیاز است پروفیل های مربوطه از قبل نصب شود. مثلا در کناف های سقفی باید مطمئن شد که جایی که برای لامپ ها در نظر گرفته می شود سازه ی کناف قرار نداشته باشد. یکی از نکات مهم دیگر انتخاب محل مناسب برای منابع تغذیه ای و کلید های لازم است که بهتر است نزدیک به محل نورپردازی باشد و سیم کشی ها به طور بهینه انجام شود.
تغییر فضاهای مختلف با نورپردازی
در فضا های کوچک تر، می توان نورپردازی در دکوراسیون داخلی را به گونه ای طراحی و اجرا کرد. که فضا روشن تر، دلنشین تر و بزرگ تر به نظر برسد. این اقدام می تواند باعث ایجاد حس راحتی بیشتر در افراد شود. یکی از ابزار های مناسب در نورپردازی در دکوراسیون داخلی استفاده از نورپردازی مخفی است. با استفاده از نورپردازی مخفی، علاوه بر اینکه محیط ساده و مرتب به نظر می رسد. و زیبایی مدرنی ایجاد می کند. می تواند بهترین نتیجه را در صورت استفاده از زوایای مناسب و تنظیم شدن شدت نور متناسب با ابعاد فضا، به ارمغان بیاورد. و فضا را به شکل متفاوت و بهتری نشان دهد. همچنین، انتخاب و استفاده مناسب از انواع نور های نقطه ای، نواری و تاکیدی در مکان های مناسب نیز از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه شود.
تضاد و سایه روشن در نورپردازی
توجه به تضاد سایه و روشنی در نورپردازی داخلی ساختمان و فضاهای مختلف، یکی از معیار های مهم در اصول نورپردازی است. وقتی که یک فضا به طور یکنواخت روشن شود، جلوه و زیبایی در طراحی داخلی ساختمان یا فضا به وجود نمیآید. با استفاده از تضاد نور و تاریکی و قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر، اهمیت روشنایی بیشتر به چشم میآید و مناطقی که روشن شدهاند، بیشتر به چشم میخورند. همچنین، این ترکیب و تضاد به چشم خستگی نمیآورد و جذابیت زیادی به فضا اضافه میکند. یکی از مثال های مناسب برای استفاده از تضاد سایه و روشنی، نورپردازی های تاکیدی است که با روشن کردن یک بخش از محیط، توجه و نگاه را به سمت آن جلب میکنند. همچنین، انعکاس نورهای مخفی بر روی دیوارها نیز تضاد سایه و روشنی زیبا را ایجاد میکند.
روانشناسی نورپردازی
در نورپردازی در دکوراسیون داخلی ساختمان، توجه به روانشناسی نور بسیار مهم است. زیرا هدف اصلی آن ایجاد احساسات مثبت در افراد حاضر در ساختمان است. رنگ ها تأثیر قابل توجهی بر احساسات انسان دارند. زمانی که برای مدت طولانی در معرض نورپردازی با یک رنگ و شدت خاص قرار می گیرید، احتمالاً به صورت ناخودآگاه رفتار های خاصی نشان می دهید یا حتی ممکن است تمایل به ترک فضا را داشته باشید. برخی از رنگ ها در طولانی مدت و با شدت بالا می توانند. سطح هیجانات و عصبانیت را افزایش دهند. در حالی که رنگ هایی مانند سفید و زرد با هم ترکیب شده و با ایجاد یک روشنایی مطلوب، احساسات مثبت را منتقل می کنند. نورپردازی در دکوراسیون داخلی در اتاق کودکان، استفاده از رنگ های شاد در ترکیب با سفید و زرد، در صورتی که شدت آن ها آزار دهنده نباشد، می تواند تأثیر مثبتی بر روحیه کودکان داشته باشد.
صرفه جویی در مصرف برق
رعایت مصرف انرژی و برق درنورپردازی در دکوراسیون داخلی باید مورد توجه قرار گیرد. در جهان امروز. به دلیل اهمیت جهانی صرفه جویی در مصرف انرژی، استفاده از وسایل و لوازمی با کارایی بالا و دسته بندی کم انرژی رواج یافته است. این اصل به نورپردازی در دکوراسیون داخلی ساختمان نیز اعمال می شود. لامپ های استفاده شده در نورپردازی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. خوشبختانه، امروزه با استفاده از انواع لامپ های هالوژن و LED مانند SMD و COB که به لامپ های کم مصرف تعلق می گیرند. و عمر طولانی دارند. می توان نورپردازی مطلوب را با کارایی بهینه انجام داد و به تعداد کمتری لامپ نیاز داشت. در حالی که نگرانی از مصرف اضافی برق و افزایش هزینه ها وجود نداشته باشد.
هماهنگی نورپردازی در دکوراسیون داخلی با سبک چیدمان و وسایل
نورپردازی در دکوراسیون داخلی در بخش های مختلف فضای داخلی ساختمان به طور معمول رایج است. به عنوان مثال، یکی از بخش های مهم نورپردازی در یک خانه، سقف سالن پذیرایی است که به شدت مورد توجه قرار می گیرد. در برخی از سبک ها و طراحی های داخلی، یک بخش از سالن پذیرایی به عنوان غذا خوری در نظر گرفته می شود. و نورپردازی آشکار یا مخفی در سقف آن انجام می شود. هماهنگی با وسایل و اثاثیه و سبک چیدمان نیز یکی از اصول نورپردازی داخل ساختمان است. برای مثال، در خانه های با دکوراسیون مدرن یا کلاسیک، نورپردازی در دکوراسیون داخلی باید با آن سبک سازگار باشد. استفاده از نور مخفی نیز نقش مهمی در نورپردازی اجزای مختلف داخلی داشته و با استفاده از نور مخفی، شلف ها، ویترین ها، راهپله ها و کابینت ها جذاب تر به نظر می رسند.
نورپردازی در دکوراسیون داخلی با استودیو معماری 11
خیلی ممنون از اینکه تا انتهای مقاله نورپردازی در دکوراسیون داخلی همراه ما بودید. استودیو معماری 11 افتخار دارد در داشتن نورپردازی در دکوراسیون داخلی در خانه و محل کار. بازار و هر محلی که در نظر دارید همراه شما باشد.
جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: ۰۹۱۲۹۵۲۷۵۹۶
Add a Comment