نمای خشک در تبریز
طراحی و ساخت و ساز یک ساختمان، پروسه مهمی می باشد که رضایت کارفرمایان به انجام اصولی و درست تمامی مراحل آن متکی می باشد. یکی از این مرحله ها، طراحی نمای ساختمان می باشد. در مرحله طراحی بر پایه ویژگی هایی همچون اقلیم و شرایط محیطی و سبک معماری، نوع مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت نما تعیین می گردد که یکی از آن ها نمای خشک می باشد. اما چرا امروزه اجرای نمای خشک در تبریز تا این اندازه مهم و رایج گشته و به چه نوع نمایی خشک اطلاق می گردد. در این مقاله نمای خشک در تبریز از گروه استودیو معماری 11 به بررسی این موضوع می پردازیم. با ما همراه باشید.
جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: ۰۹۱۲۹۵۲۷۵۹۶
نمای خشک (Ventilated Facade) به نماهایی گفته میشود که برای اجرا و پیادهسازی آنها در ساختمان، نیازی به استفاده از ملات نیست. در این نوع نما ها، از اتصالات مکانیکی مختلف برای مستحکم سازی و نگه داشتن متریال استفاده می شود. نما های خشک به طور کلی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که شامل لایه بیرونی، بخش تهویه پذیر، بخش عایق حرارتی و دیواره درونی ساختمان می شوند. این اجزا نشان می دهند که دیوار اصلی ساختمان با مصالح نمای خشک فاصله دارد. اتصال این لایه ها با استفاده از سازه های فولادی یا آلومینیومی صورت می گیرد.
انواع نمای خشک
نمای ساختمان از نوع خشک دارای چندین نوع می باشد که در حالت کلی می توان به صورت 2 گروه زیر دسته بندی کرد.
- نمای خشک نمایان و
- غیر نمایان یا مخفی
در ادامه این مقاله نمای خشک در تبریز هر یک از این دسته ها را معرفی می کنیم.
نمای خشک نمایان یا مشهود (Visible Dry Facade)
به نوعی از نمای خشک در تبریز که بست های نگهدارنده سرامیک یا سایر مصالح از بیرون ساختمان قابل مشاهده می باشند، نمای خشک نمایان یا مشهود هستند. با این حال در طراحی ویلا اگر کارفرما با نمایان بودن اتصالات مشکل داشته باشد می توان آنها را با رنگ مشابه با نما رنگ آمیزی کرد. اما باید دقت داشت که رنگ های مورد استفاده حتما در برابر شرایط جوی مقاوم باشند.
نمای خشک مخفی یا غیر نمایان (Non-Visible or Invisible Dry Facade)
از سایر انواع نمای خشک، مدل های مخفی می باشند که برخلاف نمونه های نمایان دارای بست های متصل و نگهدارنده قابل دیدن نمی باشند. در این نوع سیستم های نماکاری، نخست در سطح بیرونی ساختمان عملیاتی صورت می گیرد تا بتوان اتصالات را از سطح درون مصالح به دیواره بیرونی متصل نمود به نحوی که قابل دیدن نباشند.
انواع نمای خشک در تبریز بر اساس نوع متریال و مصالح
بر اساس ضوابط نمای خشک، نوع متریال و مصالح می بایست براساس شرایط اقلیمی و محیط و سبک معماری باشد. به همین دلیل متریال و مصالح این نوع از نماها تنوع بالایی دارند که در ادامه آنها را معرفی می کنیم:
نمای بتن اکسپوز خشک
بتن اکسپوز به نما های پیش ساخته بتنی اطلاق می گردد که در سایز و رنگ و طرح های گوناگون با ضخامت مختلف تولید می شوند و در محل نصب می گردند. یکی از کاربردهای بتن اکسپوز استفاده بر روی اجزای نمای خشک است که به دلیل ظاهر صاف و صیقلی زیبایی بالایی داشته و بسیار مقاوم است.
نمای خشک سرامیک
نمای خشک در تبریز با استفاده از سرامیک به دو نوع پرسلانی توپر یا فول بادی و یا با حفرات درونی (مجوف) قابل اجرا می باشد. سرامیک پرسلان، به عنوان یکی از مواد اولیه مقاوم و زیبا، برای نماکاری بسیار مناسب می باشد. در این نوع نما ها، اجزای نگهدارنده می بایست حتماً از نوع فولاد فنر باشند تا از ریزش و خطر های احتمالی جلوگیری نماید.
نمای خشک آجر
نمای خشک با استفاده از آجر بدون استفاده از ملات اجرا می گردد و جهت نصب آن از پروفیل و ریل فلزی مختص به همراه قطعات آهنی استفاده می گردد. در پروسه نصب، نخست فونداسیون فلزی و شاسی ساختمان آماده می گردد و سپس آجر ها به شکل منظم به هم وصل می شوند. در مرحله آخر، جهت جلوگیری از رشد قارچ و کپک و حشرات، بندکشی انجام می گیرد. به علاوه، رنگ ملات را میتوان با رنگ آجر ها هماهنگ کرد.
نمای خشک کامپوزیت
کامپوزیت یکی از متریال هایی است که برای نمای خشک استفاده می شود. در ساخت ویلای مدرن، علاوه بر شیشه، می توان از کامپوزیت نیز استفاده کرد. نصب کامپوزیت با روش های Fixed، Hang و H&L قابل انجام است. مدل های کامپوزیت شامل ورقه های آلومینیوم مقاوم به همراه لایه پلاستیکی پلی اورتان و مواد معدنی مقاوم است که به یکدیگر پرس می شوند. نمای خشک کامپوزیت، علاوه بر وزن کم، نصب سریع و آسانی دارد و با شرایط محیطی قابل تغییر و شکل پذیر است.
نمای خشک تراکوتا
تراکوتا یک نوع سفال مصرفی در نمای خشک در تبریز است که با استفاده از ترکیب خاک رس و فلدسپات تولید می شود و به نما های سرامیکی شباهت دارد. در مقایسه با سفال های تک لایه یا فول بادی، نمای تراکوتا که بر روی شاسی نمای خشک نصب میشود، کمتر آب جذب میکند و رطوبت را از خود عبور نمیدهد و همچنین مقاومت به تشکیل شوره نشان میدهد. علاوه بر این، در برابر تابش نور خورشید قوی، تغییر ظاهری نمیدهند. برخی مواقع، تراکوتا نیز از نماهای سرامیکی قویتری برخوردار است.
نمای خشک ترمووود
ترمووودها دسته ای از چوب های مقاوم به حرارت، تابش شدید نور خورشید و دمای بالا هستند که امروزه برای ساخت ویلاهای کلاسیک و روستیک مورد استفاده قرار می گیرند. نصب این نوع از پانل نمای خشک بسیار راحت بوده و سرعت بالایی دارد. در مقاله مقایسه کرتین وال و ترمووود به طور کامل به مزایا و کاربرد و ویژگی های آن پرداخته ایم.
نمای خشک سنگ
در ساخت ویلای کلاسیک، نمای خشک سنگ را توصیه می کنیم چرا که بیشترین همخوانی را با اصول این سبک از معماری دارد. نکته بسیار مهم این است که جنس شاسی ها حتما باید فولادی باشد تا توان تحمل وزن سنگ مخصوصا برای ساختمان مرتفع را داشته باشد. جنس سنگ بسته به سلیقه کارفرما متفاوت است.
نمای خشک کرتین وال
نمای خشک کرتین وال، یکی از نما های بسیار محبوب و پرکاربرد است که به دلیل مزایای فراوانی که دارد، شهرت زیادی دارد (برای مقایسه کرتین وال و ترمووود، به مقاله مخصوص آن مراجعه کنید). یکی از مدلهای مشهور کرتین وال که میتوانید برای نمای خشک ساختمان انتخاب کنید، نمای اسپایدر است. این نمای خشک، برتریهای زیادی از جمله بهینهسازی نور و دما، کاهش هزینههای انرژی، حذف بار مرده و خودپایدار بودن، زیبایی و مقاومت عالی، و سازگاری با اقلیمهای مختلف را دارا است.
نمای خشک HPL
اچ پی ال یا لیمنیت یکی از متریال های استفاده شده در نمای خشک در تبریز با عملکرد و کارایی بالا می باشد که در طرح های گوناگون چوبی و … تولید می گردد. در ساخت آن از لایه های سلولزی ضد آب و رزین های فنولیک عایق استفاده می نمایند. نمای خشک HPL با همه شرایط محیطی سازگار می باشد و مقاوم است. پیوند میان اجزای آن استحکام و دوام خیلی بالائی دارد. به علاوه این نوع نماکاری، ساختمان را در برابر اثرات زلزله مصون می نماید.
شیوه نصب و اجرای نمای خشک در تبریز
همانطور که در ابتدای مقاله نمای خشک در تبریز در رابطه با ویژگی های نمای خشک صحبت نمودیم، نصب و نما بدون نیاز به ملات می باشد و اصطلاحا چگونگی نصب و اجرا به خشکه چینی معروف می باشد. نصب این نما ها مرحله های مختلفی دارد که نخستین مرحله، زیر لایه سازی و شاسی کشی است.
این مرحله به پشتیبانی پروفیل و شاسی های فلزی یا چوبی گوناگون و به کمک پیچ و پرچ های مناسب صورت می گیرد تا وزن مواد و مصالح برایش قابل تحمل باشد. عملکرد و انتخاب نوع شاسی به پروژه ساختمانی متکی است. در مرحله بعد، ایجاد لایه عایق ه همراه فاصله و نگه داشتن و حفظ آن به کمک سازه های پشتیبان است. در نهایت متریال و مصالح انتخابی بر روی شاسی ها سوار می شوند که نوع آن بسته به سلیقه کارفرما، شرایط اجرایی ساختمان و سبک معماری تغییر می کند.
هزینه اجرای نمای خشک در تبریز
قیمت اجرای نمای خشک در تبریز بسته به عوامل مختلفی نظیر موارد زیر بستگی دارد:
- شیوه نصب
- کیفیت سازه و اتصالات و اجزای استفاده شده
- نوع متریال انتخابی
- فلزات مورد استفاده برای سازه های نگهدارنده
- تبحر و تجربه شرکت ساختمانی
- متراژ نما
- فرم نما و میزان خطوط مستقیم و شکسته برای اجرا
- شرایط اقلیمی و دشواری کار
- سبک معماری
اجرای نمای خشک در تبریز با استودیو معماری 11
طراحی و اجرای نمای خشک در تبریز دارای نکات ریز بسیاری است که لازم است با دقت به آن ها پرداخته شود. بهتر است در این زمینه با معماران مجرب کار کنید تا بتوانند نمایی که در ذهن دارید را در کمترین زمان و مناسب ترین قیمت داشته باشید. استودیو معماری 11 در بخش های معماری، معماری داخلی، طراحی مبلمان، نما و لنداسکیپ، طراحی ویلا و طراحی پنت هاوس فعالیت دارد و تخصص و عمده فعالیت مجموعه در بخش معماری و دکوراسیون داخلی می باشد. حوزهی فعالیت این مجموعه در تهران ،ترکیه ، تبریز است.
ماموریت و هدف ما با تکیه بر دانش و تخصص چندین ساله ،طراحی و اجرای فضاهای کاربردی همچون طراحی و اجرای نمای خشک منطبق بر سلایق شما کارفرمایان عزیز میباشد.
Add a Comment