سبک آرت دکو در طراحی داخلی

سبک آرت دکو در طراحی داخلی

سبک آرت دکو در طراحی داخلی را بشناسیم

سبک آرت دکو در طراحی داخلی یکی از سبک های تزئینی و هنری می باشد که امروزه علاقه مندان بسیاری را به خود جذب کرده است. مثلا یک میز قهوه آرت دکو، چند پنجره، یک ساختمان، یک تصویر، پارچه ای با چاپ های آرت دکو و یا انواع استایل زنانه و مردانه، همه این موارد چیز هایی می باشند که شاید در طول روز شنیده باشید.
ولی آیا می‌ دانید سبک آرت دکو در طراحی داخلی و در دیگر زمینه ها چه نوع سبکی است؟ دلیل پیدایش این سبک از هنر چیست و چگونه به وجود آمد؟ به چه نحوی این سبک در طی سال ها به تکامل رسید؟ و مهمتر از همه این مورد که چرا با وجود گذشت حدود 100 سال از پیدایش سبک آرت دکو در طراحی داخلی و در دیگر زمینه ها، هنوز درباره آن صحبت می‌ کنیم و ترند روز دنیای مد و استایل است؟
در این مقاله از استودیو معماری 11 ، همه موارد را درباره سبک آرت دکو یا هنر تزئینی بررسی می کنیم، به این دلیل که هنوز هم همچون روز اول معتبر می باشد و طرفداران دکوراسیون و معماری را ه سمت خود سوق می دهد.

جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: ۰۹۱۲۹۵۲۷۵۹۶

تاریخچه سبک آرت دکو (Art Deco)

سبک آرت دکو یا سبک هنر تزئینی (Art Deco)؛ جنبشی در هنر های تزئینی و معماری می باشد که در دهه 1920 متولد شد و در مدت دهه 1930 به یک سبک اصلی در اروپای غربی و ایالات متحده بدل گشت. نام آرت دکو از نمایشگاه بین المللی هنر های تزئینی و صنعت های مدرن می باشد. جایی که این سبک برای نخستین بار در آن جا به نمایش در آمد. این نمایشگاه در سال 1925 در کشور پاریس برگزار شد.

استایل آرت دکو یا سبک هنر تزئینی

طراحی سبک آرت دکو نمایانگر مدرنیسم می‌ باشد که به مد تبدیل شده است. محصول های این تیپ هنری حاوی اقلام لوکس و کالا های تولید انبوه می باشد. ولی در هر صورت، هدف آن به وجود آوردن ظرافتی براق و ضد سنتی می باشد. سمبلی از ثروت و پیچیدگی.

جنبش های تاثیر گذار روی سبک آرت دکو یا هنر تزئینی

از جمله جنبش های کار ساز و موثر بر روی استایل یا سبک آرت دکو می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • آرت نوو،
  • باهاوس،
  • کوبیسم و
  • باله‌ های روسیه سرژ دیاگیلف

ایده های تزئینی این سبک از منبع های سرخپوست آمریکایی، مصری، کلاسیک و به علاوه از طبیعت الهام گرفته شده است. سبک آرت دکو حاوی نقش های مشخصی همچون مجسمه های برهنه زن، حیوان ها، شاخ و برگ و پرتو های خورشید بود که همه آن ها در شکل های متعارف وجود داشتند.

ویژگی های سبک آرت دکو چیست؟

ویژگی های متمایز سبک آرت دکو حاوی استفاده از شکل های ساده و تمیز و معمولا با ظاهری کارآمد می باشد. سبک یا استایل آرت دکو اکسسوری و زیور آلات هندسی یا تلطیف شده از شکل های نمایشی دارد.  مواد غیر معمول و گران قیمت که حاوی مواد تولید شده بشر همچون پلاستیک، باکلیت، شیشه ویتا و بتن فرو می باشند. همچنین از ماده های طبیعی همچون یشم، نقره، عاج، ابسیدین، کروم و کریستال سنگی هم در این سبک هنری به کار گرفته می شود.

چه موادی در سبک آرت دکو استفاده می‌ شود؟

در حالت کلی سبک آرت دکو در طراحی داخلی و دیگر زمینه ها، مسیر مدرنیسم و جنبش هنر و صنایع دستی را گشود و به اصل صنعتگری ارزش اضافه کرد و آن را در معماری و طراحی داخلی وارد آورد. در سبک آرت دکو از چوب های بسیاری به خصوص آبنوس که عنصری بسیار مجلل می باشد، استفاده می‌ شود و به علاوه ماده هایی مانند فولاد کروم، آهن فرفورژه، مس و نقره در کنار ماده های دیگر به آن اضافه می‌ شوند.

در سبک آرت دکو همچنین چوب و آهن، مس، نقره و فولاد حضور فعال دارند. شیشه های رنگی استفاده شده در زمان های گذشته همچون ظرف ها، گلدان ها و لامپ ها در این سبک، شفاف تر می‌ گردند. در سبک آرت دکو می توان ماده هایی مانند لاک و روی مجلل را مشاهده کرد. به علاوه در تیپ آرت دکو یا هنر تزئینی، اکثرا مبلمانی با پوشش پوست حیوان ها همچون کوسه یا مار حضور دارند. امروزه، آن ها قیمت خیلی بالایی دارند به این دلیل که نمی‌ توانند دوباره ساخته شوند.

ویژگی های دکوراسیون در سبک آرت دکو یا هنر تزئینی

خصوصیت های معمول در یک محیط با سبک آرت دکو یا همان دکوراسیون با سبک هنر تزئینی را در این بخش مطالعه می کنیم:

  • بکار گیری فرم های مستطیل و متقارن در کنار شکل های تلطیف شده، یکی از ویژگی های آرت دکو می باشد.
  • لبه های تیز همراه با منحنی های برجسته
  • سطح های انعکاسی و بهره گرفتن از آینه
  • استفاده دائمی از شکل های هندسی برای به وجود آوردن طرح ها و نقش های پلکانی
  • بهره گرفتن از مواد مجلل همچون چوب های غیر معمول، منبت، طلا و کروم در سبک آرت دکو
  • بهره گیری از رنگ های تند با تضاد های شفاف، اگر چه سیاه و سفید و رنگ‌ های خنثی هم طرفدار داشتند.
  • یک احساس پیچیده و جهان وطنی از ویژگی های دکوراسیون در سبک آرت دکو یا هنر تزئینی است.
  • همه چیز صیقلی، صاف و ابزاری برای جشن گرفتن عصر ماشین بود.
  • یکی دیگر از ویژگی های استایل آرت دکو به کار گرفتن پوست و نقش حیوان ها می باشد.
  • الگو های بسیار سبک الهام گرفته از گیاهان و حیوان ها
  • جشن خطوط
  • فضای داخلی بدون زواید ، بدون کرک، گل های نرم از دیگر ویژگی های سبک آرت دکو در طراحی داخلی می باشد.

مهم ترین ویژگی معماری آرت دکو چیست؟

با اهمیت ترین ویژگی سبک آرت دکو در طراحی داخلی غلبه عنصر های هندسی می باشد. در این بین، جنبه ها و ویژگی های زیر در این سبک برجسته می‌ گردند:

  • استفاده از خط مستقیم به عنوان عنصر اولیه
  • استفاده از رنگ های مناسب (مانند رنگ سال و یا رنگ سرد)
  • ترکیبی از خط و استفاده از زیگزاگ
  • استفاده مکرر از منحنی ها، مارپیچ ها و دایره ها، سبک هنر تزئینی همیشه تابع حس هندسی و تقارن است.
  • رعایت تقارن؛ هندسه به ویژه در علاقه عمیق به تقارن بیان می‌ شود. از این نظر، سبک دکو استانداردها و معیارهای هنر نو را به چالش می‌کشد.
  • استفاده از بسیاری از ترکیب های کنتراست بالا، رنگ های پر رنگ، بد خلق و عمیق، متعادل‌ شده با رنگ های خنثی و ملایم‌ تر
  • بهره گیری از موادی همچون لاک، آینه، چوب صیقلی، برنج، فلز، ترا کوتا، کروم و شیشه رنگارنگ

سبک آرت دکو در طراحی داخلی

نقش ها و طرح های سبک آرت دکو در طراحی داخلی

نقش ها و طرح های بسیاری در سبک آرت دکو حضور دارند. با وجود این، چیزی که طرح های این سبک هنری را خاص می‌ سازد، چگونگی برخورد با آن ها می‌ باشد.

تعدادی از طرح ها و نقش های مورد استفاده در سبک آرت دکو یا هنر تزئینی:

شکل مرد

تصویر مرد، اکثرا با منبع هایی همچون تایتان ها، ورزشکار ها، کارگر ها و … نشان داده می‌ شود که نمایان کننده قدرت و سرزندگی می باشند.

فیگور زن

 فیگور زن با استفاده از خط های سبک، تغییری در چگونگی بازنمایی زنان ایجاد می‌ کند. آرت دکو شکنندگی و صمیمیتی را که آرت نوو به شخصیت زن بخشیده، رد می‌ کند تا به او حس رهایی و آزادی ببخشد.

انسان های بالدار

نقش یا طرح انسان های بالدار، به صورت پیوسته در محیط های هوایی و در رقابت با تسخیر آسمان و فضا ظاهر می‌ شوند.

نقوش طبیعی تلطیف‌ شده و یا هندسی‌ شده

نقش های طبیعی تلطیف شده در کنار هندسه شامل گل ها، درخت ها، شاخه‌ ها، فواره‌ ها، غزال‌ ها، پرندگان، ابر ها و طلوع خورشید می باشد.

ماشین ها

تصویر های ماشین ها، نمایانگر یا نمادی از عصر جدید مکانیزاسیون می‌ باشد. هم در نقاشی و هم در هنر پوستر، استفاده از اتومبیل، لوکوموتیو، کشتی، هواپیما و لوازم خانگی متداول است.

انرژی الکتریکی

هنر یا سبک آرت دکو در طراحی داخلی و دیگر زمینه ها، مجذوب پدیده انرژی الکتریکی (نمادی از مدرنیزاسیون) است. سبک آرت دکو اغلب با اعمال خطوط ترک خورده در پانل ها یا آهن آلات (مانند در، پنجره و میله ها) از آن یک نقش می‌سازد.

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *